Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Peruk fiyatları neye göre değişir?

Peruk fiyatları neye göre değişir?

Peruklar insan saçları ve sentetikler olmak üzere iki ana başlık altında incelenebilirler. Dolayısıyla peruk fiyatları da bu iki ana başlık üzerinden değerlendirilmektedir. Tabi gerçek saçlar sentetik saçlara oranla biraz daha pahalı oluyorlar. Sentetik saçlar, naylondan daha kaliteli yapıda olan peruk modelleridir bu arada. Bu yüzden gerçeğe en yakın peruklar sentetik saçlar olarak bilinmektedirler. Fiyat olarak da dediğim gibi, sentetiklerin fiyatı gerçeklere oranla daha düşük olmakta.

Sentetik peruklar da kendi aralarında çeşitli gruplara ayrılıyorlar. Bu özellikler doğrultusunda artan fiyat aralıkları oluşmakta. 50, 60, 70, 80 TL gibi fiyatlar göze çarpmakta bu modellerde. Bunların yanı sıra özel işçilikleri olan sentetik perukların fiyatları yukarıda verdiğim fiyatları 3-4 katına kadar yani yaklaşık olarak 250 - 300 TL civarında olabiliyor. 

Gerçek saçlarda ise fiyatlar, saçların uzunluğuna göre değişmekte. Mesela en kısa gerçek saç perukları yaklaşık olarak ya da ortalama olarak 220 - 250 arasında değişiklik göstermektedir. Saç boyu uzadıkça fiyatlarda da o oranda artış söz konusu olacaktır. 70 - 80 cm'ye kadar peruk çeşitleri mevcut olarak muhafaza edilmektedir ilgili yerlerde. Bu yüzden gerçek saçlar için bir fiyat aralığı vermemi isterseniz; bu aralığın ortalama 200 - 1200 TL civarında olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Gerçek saçların fiyatları uzunluklarına göre belirlenmekle birlikte renklerinde bu değere etkisinin önemli olduğunu bilmenizde yarar var. Örneğin; sarı, röfleli, balyajlı tonlar her daim diğer gerçek saç peruk modellerine göre daha pahalıdırlar. Çünkü bu tip modellere uygulanan kuaförlük işlemlerinde el emeği daha detaylıdır. 
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger