Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Saça keratin nasıl yapılır?

Saça keratin nasıl yapılır?

Keratin kaynak, küçük tutamlar şeklinde uçları keratinlerle tutturulmuş saç tutamlarıyla yapılmakta. Bildiğiniz gibi keratin saçın doğal yapısına en uygun maddedir. Saçın doğal yapısında keratin bulunması sebebiyle, bu maddenin kullanılması en doğru seçim olacaktır. 

Eğer özel bir geceye katılacaksınız ve saçlarınızla başınız dertte diyelim. Çok pratik bir şekilde keratin kaynakla geceye hazır olabilirsiniz. Bunun için ufak tüyolarım var elbet. Saçlarınızı bu aşamaya hazırlarken, uçlarında çok küçük bir keratin maddesiyle sabitlenmiş durumda olması gerekiyor. Keratin kaynağı yapabilmek için, bu işleme uygun bir kaynak makinası kullanılacaktır. Kaynak makinasının uçlarına sürekli olarak bir ısı iletilmekte, bu yüzden kullanırken dikkatli olmakta yarar var. 

Kaynağı yaparken, çok çok küçük yani ortalama 0.5 mm kadar bir boyutlarında saçlar alıyoruz. Bu alanı küçük bir pens yardımı ile temizleyebiliriz. Burada önemli olan nokta küçük saç tellerimizin tutamlarımıza ulaşmaması. Bu yüzden küçük saçlarımızı ayırmalıyız. Küçük saçların bu alanda kalması daha sonrasında kullanım esnasında can yakabiliyor. Saçı hemen kök kısmından hafifçe çevirip keratinli bölümü alta getirerek, makinamızla dipten hemen 1 cm kadar uzaklıktan ısıtıyoruz. Isınma işlemi bittikten sonra, hafif olarak nemli bir şekilde keratin maddeyi saçımızın o kısımdaki etrafına kapatıyoruz. 

Bu şekilde aynı anda bir çok keratin işlemi uygulayabilirsiniz. Aklınıza takılan bir yer olursa, yorum düşmekten çekinmeyiniz. :)
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger