Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Sık su dalgası nasıl yapılır?

Sık su dalgası nasıl yapılır?

Su dalgalarının boyutlarını ayarlayabilmemiz için bildiğiniz gibi maşalara ihtiyacımız var. Bu maşalar değişik boylarda bulunmakta; eğer iri su dalgalı saç modeli istiyorsak kalın maşa, daha ince,daha sık, afro tipinde su dalgaları istiyorsak daha ince maşa kullanabiliriz. Ama genel olarak tercih edilen orta boy maşalardır daha net dalgalar yaratabilmek için.

Saçlarda sık su dalgası yapmak için, saçın kendiliğinden biraz dalgası varsa bu dalgalar daha net çıkacaktır. Ancak yine de dalgayı arttırmak istiyorsak daha ince maşa kullanmamız gerekecektir. Bununla birlikte saç tutamlarını da daha ince almamız lazım gelecektir. Bu sayede daha sıkı bir dalga elde etmiş olacağız.

Su dalgası yaratma esnasında maşaya saçımızı sararken saçı, aynı anda kendi ekseni etrafında da döndürmemiz gerekir ki su dalgaları birbirini takip etsin. Aksi takdirde normal bukleler şeklinde dalgalar elde edilir. Bu yüzden saçı maşaya sararken mutlaka bir miktarda kendi ekseni etrafında döndürmemiz, daha sağlıklı olacaktır.

İstediğimiz dalga boyutuna göre saç tutamlarını ayarladığımız da ve daha orta boy ya da ince maşalar kullandığımızda daha sıkı, daha küçük şekilde olacak su dalgaları elde edebiliriz.
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger