Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Su dalgasının permadan farkı nedir?

Su dalgasının permadan farkı nedir?

Su dalgası ile perma arasındaki fark; birinin kimyasal işlem diğerinin fiziksel işlem olmasıdır. Permalar, kimyasal solüsyonlarla yapılan kalıcı dalga işlemidir. Bununla birlikte hiç bir zaman da, su dalgası büyüklüğündebir perma yapmak mümkün olmamaktadır. Yapılan perma da ilk gün su dalgası gibi görünür ancak daha sonra çözüleceği için başarısız bir sonuç elde edilmiş olur.

Su dalgası, bildiğiniz gibi maşalar ya da preslerle yapılmaktadır. Bununla birlikte ısıyla yapılan bir işlem olduğu için kalıcılık süresi yıkanana kadardır. Perma gibi bir devamlılık su dalgasında mümkün değildir.

Su dalgasını yaparken, kullanılan pres ya da maşaların yeterli ısı derecesinde saçta dalgaların oluşturulması söz konusudur. Perma, bir kimyasal işlem olduğu ve uzun süre kaldığı için, fiyat bakımından su dalgasına kıyasla daha pahalı bir yöntemdir. Su dalgası uygulaması ise pres ve maşalarla yapıldığı için çok daha uygun, günlük kullanıma müsait bir işlemdir. Tabi ki fiyatı da, yıkanınca bozulduğu, daha kısa etkili olduğu için permadan tabii olarak daha ucuzdur. Neredeyse bir fön fiyatında diyebiliriz yani.

Sonuç olarak; perma kalıcı bir işlemdir, su dalgası yıkanana kadar dayanan fakat daha pratik bir işlem olarak göze çarpmaktadır.
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger