Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Perma saçı yakar mı?

Perma saçı yakar mı?

Aslına bakılırsa kullanılacak olan perma ilacı direkt olarak saça zarar vermez. Yalnız kullanırken yanlış kullanımlar, süre aşımları ve yanlış losyon seçimleri yani saçın karakterine göre olan yanlış seçimler saçta deformasyona neden olurlar. Hatta çok fazla hata yapıldığında bizim yanma dediğimiz saç zarar görmesi söz konusu olacaktır.

7-15 dakika arasında bekleme süresinde saçın içindeki kükürt köprüleri çok fazla ayrışmamıştır ve dolayısıyla saç fazla zarar görmemiştir. Bununla birlikte boyalı olan bir saç için perma losyonu kullanıldığında tabi ki deformasyon kaçınılmaz olacaktır. Bundan dolayı saçın karakterine ve daha önce uygulanmış olan işlemlere göre bir losyon seçildiğinde, uygun görünen bekleme süresi geçirildiğinde saçta hiçbir deformasyon olmaz.

Yukarıda yazdıklarıma ek olarak evde de bakım devam ettiği sürece permanızı çok canlı bir şekilde uzun süre kullanabilirsiniz. Ama bu saydığım faktörler yerine doğru bir şekilde getirilmediği takdirde, her türlü yapılan kimyasal işlemde olabilecek deformasyonlar perma için de geçerlidir. Ama yine de önemli olan doğru zamanlama yapmak, doğru losyonlar seçmek ve doğru bakım ürünlerini tercih ederek saç bakımınızı gerçekleştirmek permayı çok keyifli bir şekilde kullanmayı sağlar.
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger