Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » » Perma ne kadar süre kalıcı olur?

Perma ne kadar süre kalıcı olur?

Permalar aslında günümüzde ikiye ayrıldı diyebiliriz neredeyse. Eski klasik permalar aslında kesilene kadar saçta kalırdı, sadece biraz ilk yapıldığı günün dalga boyu açılırdı ve biraz daha geniş bir dalga olurdu.

Şimdiki permalar ise 2-4 ay arasında saçta kalıyor ve 4 ay sonra neredeyse hiç perma yapılmamış gibi tekrar saçlar düzleşiyor. Buna bizler artık krip perma diyoruz. Eskiden olduğu gibi kullanılan klasik permalar kesilene kadar saçta kalabiliyorlardı.

Yukarıda bahsettiklerime nazaran kalıcılık süresi her saçta aynı değildir. Saçın inceliği kalınlığı, orijinal dalgası ya da düzlüğü, saçtaki bir de kimyasal işlemlerle doğru orantılı olarak kalıcılığı değişir. Daha kalın telli saçlarda hafif dalga varsa bu perma çok uzun süre kalır ama daha düz ve ince telli saçlarda perma biraz daha çabuk gidebilir. Bunlara ek olarak, çok düz ve çok kalın telli saçlarda perma çok daha çabuk gidebilir. Aslında biraz da saçın kuruluğu, yağ ve ve nem dengesi de bu sürece etki etmektedir. Eğer saçların nem dengesi yüksek ise perma daha az kalır. Bunun tam tersi olan daha kuru bir yapıda ise saçlar perma daha uzun süre kalır. Çünkü, kuru saçların gözenekleri daha fazla açıktır. Dolayısıyla amonyaklı hidrojen karışımı losyon saça daha fazla nüfus eder ve daha fazla köprü ayırımı söz konusu olur. Bu da kalıcılığı etkileyen faktörlerden bir diğeridir.
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger