Görüşleriniz benim için değerli, okuduğunuz yazılar hakkında düşündüklerinizi yorum olarak aktarabilirsiniz...
Home » , , , , » Kepekten kurtulmak için hangi şampuanlar kullanılmalı?

Kepekten kurtulmak için hangi şampuanlar kullanılmalı?

kepek, kepek önleyici
Kepek problemlerinin temel sebeplerinden birinin mantar olduğunu belirtmemiz gerekiyor öncelikle. İçinde mantar ilacı bulunan şampuan çeşitleri oldukça yaygın bir şekilde hemen hemen tüm dünyada kullanılıyor. Bunun yanı sıra antimikrobiyel özelliklere sahip olan şampuan çeşitleri de kepekten kurtulabilmeniz için kullanabileceğiniz diğer bir seçenek olabilir.

Ardıç katranı denilen katranlı şampuanlar (örneğin eski zamanlarda kömür katranı kullanılırdı) kullanımı son zamanlarda gittikçe artmaya başladı. Bu tip şampuanlar bilinmeyen sebeplerle oluşan iltihabi reaksiyonları geriletici özelliklere sahiptir. Yine bu tip şampuan türleri için yağlanmayı azaltıcı etken maddelerde kullanılabiliyor. Yani yağlanmayı azaltmak, bakteri sayısındaki artışı durdurmak ve dolayısıyla kepek probleminin de var olma ihtimalini azaltmak için kullanılabiliyor. Burada önemli bir nokta şu: kepeği azaltmak için aldığınız şampuanların sürekli olarak kullanılması gerekiyor. Ancak yine de bazı mantar içeren şampuanların çok uzun süre kullanılması önerilmiyor. Mesela; dönüşümlü kullanım tarzında bir öneri sıkça karşılaşılan tavsiyeler arasında yer alıyor.

Bu bahsettiğimiz özelliklere sahip şampuanların sık sık kullanılması da çok iyi değil aslında. Bazen saçların her gün yıkanması da kepeğin artışında önemli bir rol oynadığını söyleyen uzmanlar var. Bununla birlikte refleksif bir etki olarak yağ salınımını daha da arttırabilir. Dolayısıyla doktor ve hastanın ortaklaşa bir karar alarak saç yıkama sıklığını belirlemesi her zaman daha mantıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkacaktır.

Ortalama olarak haftada 3 kez saçların yıkanması tavsiye ediliyor. Bazı insanlar her gün yıkama ihtiyacı da duyabiliyor ama yine de gereksiz yere her gün yıkanırsa da aşırı bir şekilde kuruluk mevcut olabilir; özellikle kepek şampuanlarının kurulatma özelliği olduğunu bilmeniz gerekiyor.
Share this article :

0 Yorum:

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Saç Modelleri | Model Saçlar | 2013 Saç Modelleri | 2013 Saç Renkleri | Saç Şekilleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger